Prachtig lied met om te luisteren en te bekijken, want de sterke punten van mensen met Autisme wordt hierin weergegeven
Een fantastisch lied, die echt toepasselijk is. Bart Lauwers met Ik wou dat ik kon leven.
Een prachtige song van Paul De Leeuw -
Voel wat ik voel voor jou
Hoe werkt een fotografisch geheugen?
Mensen met een fotografisch geheugen hebben volgens psychologen eigenlijk last van een klein foutje in de hersenen. Het fotografisch geheugen ontstaat niet door de manier waarop iemand iets waarneemt, maar door de manier waarop waargenomen informatie in de hersenen wordt opgeslagen. Niet iedereen is ervan overtuigd dat een fotografisch geheugen echt bestaat.
Het zou vooral bij kinderen of mensen met verschillende vormen van autisme voorkomen en gedurende de taalontwikkeling, die om een selectievere manier van informatie opslaan vraagt, bij volwassenen langzaam afnemen.
Wie wel in het bestaan van een fotografisch geheugen gelooft, gaat ervan uit dat de waargenomen informatie direct wordt opgeslagen in het langetermijngeheugen. Dit is niet echt handig, want het is helemaal niet nuttig om alles op te slaat wat je waarneemt. Je hebt lang niet alle informatie nodig. Of je nou wel of niet gelooft in het bestaan van een fotografisch geheugen, de tekenaar van het straatbeeld hiernaast is er wel beroemd door geworden. Het is de autistische Britse kunstenaar Stephen Wiltshire. Hij kan een gedetailleerde tekening maken van een voorwerp of omgeving nadat hij er een enkele blik op heeft geworpen.
Zijn website beslist eens bezoeken: http://www.stephenwiltshire.co.uk