Zoon met een gebruiksaanwijzing

Dit is een site met artikelen, boeken, films over autisme. 

Jullie kunnen hier ook terecht voor interessante links.

Je kan ons volgen op facebook met Autismewereld België, alsook op Google+ met Autismewereld België

Boeken

Zoon met een gebruiksaanwijzing

Over mijn kleuter met autisme


Autisme is hip.  Net zoals ADHD is het een etiket dat steeds meer kinderen wordt opgeplakt.  Een modeverschijnsel dat ook wel weer overwaait? Neen. Autisme is een harde realiteit voor mensen die er dagelijk mee geconfronteerd worden. En ja, het is voor het leven.


Eva Van der Linden heeft een vijfjarige zoon met autisme. Al komt hij vaak heel normaal over, toch kwam deze diagnose voor zijn naaste omgeving niet onverwacht.  Zijn sterke voorkeur voor structuur en vaste rituelen, zijn grote drang naar controle, zijn sociale onbeholpenheid en zijn onvermogen om eenvoudige situaties helemaal correct in te schatten maken hem deels tot wie hij is.  Maar verder is hij ook heel lief, nieuwsgierig, verstandig, grappig en kan hij o zo creatief uit de hoek komen.


Zoon met een gebruiksaanwijzing laat je aan de hand van een greep treffende anekdotes uit het dagelijks leven begrijpen wat een gewoon autistisch kind zo buitengewoon maakt.  Met een lach en een traan ervaar je van heel dichtbij dat autisme meer is dan een modegril.


ISBN 978 90 8924 219 8

Linkeroever Uitgevers nv