Autisme en eetproblemen

Dit is een site met artikelen, boeken, films over autisme. 

Jullie kunnen hier ook terecht voor interessante links.

Je kan ons volgen op facebook met Autismewereld België, alsook op Google+ met Autismewereld België

Boeken

Autisme en eetproblemen


Eten is voor de meeste mensen heel vanzelfsprekend. We doen het verschillende keren per dag zonder erbij na te denken. Bovendien genieten we er vaak ook van.

Voor sommige mensen met autisme ligt dat helemaal anders. Eten blijkt voor hen vaak een ware opdracht, een parcours bezaaid met struikelblokken en andere hindernissen die ze moeten overwinnen.


Autisme en eetproblemen bestaat uit twee delen.

In het eerste deel wordt een kader aangereikt dat inzicht probeert te bieden in hoe eetproblemen ontstaan bij mensen met autisme en waarom deze problemen zo hardnekkig zijn. De focus ligt daarbij vooral op mensen met autisme die te weinig of nauwelijks gevarieerd eten.

In het tweede deel van het boek worden tal van handvatten aangereikt om mensen met autisme te ondersteunen in het leren eten.


OVER : THOMAS FONDELLI

Thomas Fondelli is als vormingsmedewerker verbonden aan Autisme Centraal in Gent. Daar geeft hij onder andere de tweedaagse opleiding 'Autisme en eetproblemen'. Daarnaast werkt hij als psycholoog bij het Zeepreventorium in De Haan. In dit medische revalidatiecentrum kunnen kinderen en jongeren terecht die aan een chronische aandoening leiden, waaronder eetproblemen.ISBN 978 94 0140 743 4

Uitgeverij Lannoo