De gezichten van ouders onbetaalbaar

Dit is een site met artikelen, boeken, films over autisme.

Jullie kunnen hier ook terecht voor interessante links.

Je kan ons volgen op facebook met Autismewereld België, alsook op Google+ met Autismewereld België

Persartikelen

"De gezichten van zijn ouders waren onbetaalbaar"

 

Mason, een 3-jarig kind met autisme, vindt het helemaal niet leuk dat kappers aan bepaalde delen van zijn hoofd frutselen. En dat maakte voor zijn ouders, Jamie Lewis en Denine Davies, de afgelopen maanden een kappersbezoek een ware veldslag. Totdat kapper James Williams eindelijk de manier leek gevonden te hebben: hij merkte dat Mason vooral tot rust kwam als hij op de grond lag. En dus ging de kapper naast hem liggen. Met positief resultaat. Foto’s van de knipbeurt gingen de afgelopen dagen viraal.

De 26-jarige Williams uit West Glamorgan, Wales, op nieuwswebsite Today en celebritywebsite People: "Ik ben gewoon op de vloer gaan liggen, omdat ik merkte dat hij zich daar het meest op zijn gemak voelde. Hij speelde daar op de gsm van zijn vader, keek naar wat er zich toevallig aanbood en dat hield hem bezig. Dus, waarom zou ik niet hetzelfde doen en hem daar vergezellen? Nu kon hij blijven doen wat hij deed en dat maakte hem rustig."

 

"Hij bleef rustig liggen, terwijl ik hem voordien meerdere keren moest achtervolgen, als hij weer van de kappersstoel afstapte."

 

"Ik vroeg vervolgens aan de klanten die aanwezig waren om zo rustig mogelijk te zijn, terwijl ik zijn haren knipte."

 

"De gezichten van zijn ouders waren onbetaalbaar. Ze waren zo trots, lachten naar elkaar, en zeiden: "Oh my God, ik kan niet geloven dat hij dat toelaat." Zelf was ik na de kapbeurt ook in de zevende hemel. Dat zulke foto’s zoveel mensen raakt! Erg hoopvol voor dergelijke kinderen."

 

"De foto’s heb ik ook via sociale media gedeeld om eens te kunnen lachen met mezelf. Dat ik in staat was op die manier haren te knippen! Maar eigenlijk is Mason de vedette in dit verhaal. Want voor hem is zijn haren laten knippen in een kapperszaak een erg grote stap."

Bron: De redactie - 10/11/2015 - 15:57 Edmond Knevels